Menu Sluiten

Wat is Bitcoin?

wat is bitcoin?

Bitcoin (BTC) is een ‘electronisch Peer-to-Peer cash systeem’ zoals beschreven in het whitepaper. Deze crypto valuta is gedecentraliseerd, open source en publiek. Er is geen toestemming nodig om in het netwerk deel te nemen. De doorbraak die deze technologie mogelijk maakt kwam in 2008 toen de anonieme bedenker onder de (schuil) naam Satoshi Nakamoto erin slaagde elektronische schaarste te creëren doormiddel van Proof of Work

Bitcoin wordt gebruikt om frictieloos wereldwijd betalingen te maken zonder prooi te kunnen vallen aan censuur of confiscatie. Verder is het zeer geschikt voor vermogensbehoud, omdat de aanvoer van nieuwe coins gelimiteerd en voorspelbaar is door de zogenaamde ‘difficulty adjustment’.

Ook is de Bitcoin Blockchain een goede basis voor gelaagde oplossingen zoals het Lightning Netwerk. Door het enorme beveiligingsniveau en het gedecentraliseerde character kan de uiteindelijke vereffening zonder risico van fraude of censuur plaatsvinden.

Elke tien minuten komen er nieuwe bitcoins op de markt en dit aantal halveert elke 4 jaar. Er zullen NOOIT meer dan 21 miljoen bitcoins zijn. Dit maakt Bitcoin het hardste geld ooit.

lightning netwerk
Geef ons een fooi over het Lightning Netwerk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nu Tot Wel 40% Black Friday Korting Op Hardware Wallets!Vergelijk Hier De Hoogste Kortingen!

Rond Black Friday geven hardware wallet fabrikanten altijd mooie kortingen weg. Wij hebben alle kortingen in een tabel gezet, zodat je de actieprijzen van de beste hardware wallets kan vergelijken en direct kan bestellen. Kies de gewenste hardware wallet en claim een mooie korting!