Menu Sluiten

Waar kan ik bitcoins kopen?

bitcoins kopen

Wanneer je bitcoins wil kopen of verkopen kan dit op verschillende manieren. Wanneer je bijvoorbeeld privacy belangrijk vind zal je de bitcoins waarschijnlijk ergens anders willen kopen dan wanneer je snelheid en gemak prefereert.

Daarom is het zeer belangrijk eerst voor jezelf na te gaan onder welke condities je ze wil kopen. Op alle manieren die hier beschreven staan kan je uiteraard ook bitcoins verkopen.

Snel en gemakkelijk bitcoins kopen

snel en gemakkelijk bitcoins kopen
Een online exchange is snel en gemakkelijk

De snelste en gemakkelijkste manier om bitcoins te kopen is bij een online exchange zoals BITONIC. Hier kan je na een kort verificatie en KYC proces bitcoins kopen met IDEAL en andere bekende betaal methoden. De verificatie en KYC is zo gedaan. Het hoeft maar een keer doorlopen te worden, dus de volgende keren is het niet meer nodig en is een koop of verkoop zo gebeurd. 

bitcoins kopen met ideal
Koop bitcoins met IDEAL

Dit is veruit de veiligste, gemakkelijkste en snelste manier om bitcoins te kopen omdat je met IDEAL kan betalen en in een paar klikken klaar bent wanneer je een account hebt. Bovendien kan je bij de klantenservice terecht wanneer je iets niet begrijpt of wanneer er iets mis gaat. Hierdoor is deze manier om bitcoins te kopen en verkopen voor de meeste mensen het meest geschikt. 

Door de KYC geef je echter wel je persoonsgegevens aan een 3e partij, het is dus niet echt privé. Het zal bij de instanties bekend zijn dat jij de bitcoins bezit en deze informatie kan ook gestolen worden en op het darkweb terecht komen!

Als je voor het eerst bitcoins wil kopen, moet je er al over nagedacht hebben hoe je ze op gaat slaan. Lees hier hoe je bitcoins het beste en veiligste op kan slaan.

Anoniem bitcoins kopen

anoniem bitcoins kopen
Koop bitcoins anoniem

Wanneer je niet wil dat het bezit van jouw bitcoins geregistreerd wordt kan je ze ook anoniem kopen. Een wallet is namelijk niet op naam geregistreerd. Wanneer je bitcoins anoniem aankoopt blijft je privacy dus beschermd. Om een wallet anoniem te houden moet je wel je privacy consistent blijven beschermen. Lees hier waarom privacy zeer belangrijk is, ook als je niets te verbergen hebt.

Koop bitcoins bij een bitcoin ATM

In Nederland zijn verschillende Bitcoin ATM’s (BTM) aanwezig en bij de meeste kan je bitcoins kopen zonder verificatie of KYC. Je kan bitcoins kopen en verkopen voor cash, er vind dus geen registratie plaats. Je betaald wel een iets hogere fee dan op een online exchange, maar wanneer je privacy belangrijk vind is dat het waarschijnlijk wel waard. HIER kan je bitcoin ATM’s in jouw omgeving vinden.

Koop bitcoins peer to peer

Een andere manier om anoniem aan bitcoins te komen is door ze van een bekende te kopen of op een bitcoin meetup rond te vragen of iemand ze aan jou wil verkopen. Het direct van een ander kopen wordt peer to peer genoemd en is helemaal anoniem wanneer een betaalmethode zoals cash wordt gebruikt. Het is echter wel belangrijk op je hoede te zijn wanneer de degene waarmee je handelt niet kent.

Bitcoins op een peer to peer marktplaats kopen

Er zijn ook online marktplaatsen waar je anderen kan ontmoeten om bitcoins mee te handelen. Localbitcoins is de grootste en bekendste met het meeste volume, maar helaas hebben ze KYC ingevoerd en cash transacties geschrapt. Uiteraard kan je dit omzeilen door alleen de eerste keer een klein beetje via het platform te kopen om vervolgens contact met de handelaar te houden en direct af te spreken. 

Wanneer je de KYC totaal wil ontlopen kan je bitcoins voor cash wil verhandelen. Dit kan je doen op een gedecentraliseerde exchange zoals HodlHold of Bisq. HodlHodl heeft momenteel geen KYC, maar omdat ze op een normale website te bereiken zijn zal dat misschien ooit wel ingevoerd gaan worden.

Bisq is geen website maar een applicatie die je op je computer kan downloaden. Hierdoor kunnen overheden het niet reguleren en dus geen KYC invoeren. Helaas is het volume op deze gedecentraliseerde marktplaatsen wel lager, het is dus moeilijker een gewenste deal te vinden.

Bitcoins en altcoins kopen

Bitcoins kopen met credit card
Koop bitcoins met credit card

Wanneer je behalve Bitcoins ook altcoins wil kopen kan je bij Binance terecht. Bij Binance kan je eerst fiat of bitcoins storten om vervolgens de altcoin naar keuze te kopen. Binance is de grootste altcoin exchange, dus je hebt heel veel keus.

lightning netwerk
Geef ons een fooi over het Lightning Netwerk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Koop Nu De Beste Nederlandstalige Bitcoin Boeken Met Lightning En Krijg 25% Black Friday Korting En Nog Eens 10% Korting Erbovenop Omdat Je Met Bitcoin Betaald!

Tot en met 28 November krijg je voor Black Friday 25% korting op de beste Nederlandstalige Bitcoin boeken. Als je met Bitcoin of Lightning betaald krijg je er nog eens 10% korting bovenop!