Menu Sluiten

Wat is een Bitcoin maximalist?

wat is bitcoin maximalisme
Een Bitcoin maximalist gelooft dat Bitcoin uiteindelijk de enige crypto valuta zal zijn

Een Bitcoin maximalist is iemand die geloofd dat Bitcoin in de toekomst de enige crypto valuta zal zijn en dat alle altcoins uiteindelijk uit zullen sterven of in ieder geval niet relevant meer zullen zijn. Sommigen geloven zelfs dat Bitcoin alle vormen van geld zal verslaan en als enige valuta de wereld zal domineren. 

Het woord Bitcoin maximalist was als eerste gebruikt door Vitalic Buterin, de maker van Ethereum. De term was in de eerste instantie gebruikt in een negative context. Vitalic en andere zogenaamde ‘multicoiners’ beschuldigden maximalisten ervan dat ze niet open staan voor nieuwe innovatie en alles maar een scam noemen. Later gingen Bitcoin maximalisten zichzelf ook zo noemen, uiteraard vanuit een positief perspectief. 

Er zijn echter een paar sterke argumenten voor Bitcoin maximalisme. Het is niet zomaar een ongegrond geloof, maar een door belangrijke theorieën onderbouwde kijk op deze nieuwe technologie en de daarmee ontstane economie. De argumenten voor maximalisme zijn globaal onder te verdelen in drie categorieën:

De meeste Bitcoin maximalisten onderbouwen hun visie door een of meerdere van de hierboven genoemde theorieën. Deze theorieën sluiten op elkaar aan en voorspellen allemaal dat Bitcoin de uiteindelijke winnaar zal zijn. De snelle groei van het Lightning Netwerk dat veel altcoins in hun eigen spel verslaat maakt het uitkomen van de maximalistische visie steeds waarschijnlijker

lightning netwerk
Geef ons een fooi over het Lightning Netwerk!Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Koop Nu De Beste Nederlandstalige Bitcoin Boeken Met Lightning En Krijg 25% Black Friday Korting En Nog Eens 10% Korting Erbovenop Omdat Je Met Bitcoin Betaald!

Tot en met 28 November krijg je voor Black Friday 25% korting op de beste Nederlandstalige Bitcoin boeken. Als je met Bitcoin of Lightning betaald krijg je er nog eens 10% korting bovenop!