Menu Sluiten

Een blockchain is een beveiligde ballans van het Bitcoin netwerk 

wat is een blockchain
Een blockchain is een chain of blocks…………

Een blockchain is een publieke ballans van het Bitcoin netwerk met daarin alle onchain transacties die ooit gemaakt zijn. Deze ballans bestaat uit blokken van tien minuten waarin alle transacties uit die tijdspanne zijn opgenomen. Deze blokken zijn op chronologische wijze aan elkaar gekoppeld. Het eerste blok ooit wordt het Genesis blok genoemd en is door Satoshi Nakamoto zelf gemijnd. Dit was het moment dat de Bitcoin blockchain tot leven kwam en Bitcoin was geboren.

Nieuwe blokken worden op een gedecentraliseerde wijze gecreëerd door mijners die doormiddel van Proof of Work bewezen hebben dat ze volgens de regels van het netwerk werken. De blok tijd wordt op tien minuten gehouden doormiddel van de difficulty adjustment. Wanneer er meer mensen besluiten te gaan mijnen worden er dus niet meer blokken gecreëerd. Het wordt simpelweg moeilijker om een nieuw blok te vinden, dus het beveiligingsniveau gaat omhoog. 

In een nieuw blok wordt cryptografische informatie van het vorige blok verwerkt. Hierdoor kan een blok dat deel uitmaakt van de blockchain niet veranderd worden zonder eerst alle blokken die er bovenop gebouwd zijn te veranderen. 

Om een transactie die in het verleden gemaakt is te veranderen moet je dus meer werk (elektriciteit) leveren dan al het werk van de latere blokken samen. Dit is al na een paar blokken praktisch onmogelijk. Informatie in de Bitcoin blockchain is dus onveranderlijk en permanent. Het Lightning Netwerk gebruikt de blockchain alleen om uiteindelijke balansen te vereffenen. Zo kan de schaarse blokruimte efficiënter gebruikt worden.

lightning netwerk
Geef ons een fooi over het Lightning Netwerk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De NGrave Zero Is Nu Beschikbaar Voor Pre-orders!Bestel Vandaag En Ontvang Hem In Januari!

De Ngrave Zero is een nieuwe tweede generatie hardware wallet die alleen via QR codes met de online computer communiceert en dus volledig air-gapped is. Hierdoor is de beveiliging vele malen beter dan bij de eerste generatie hardwarewallets die via een USB verbinding communiceren. Bovendien is deze nieuwe hardware wallet ook nog eens veel gebruiksvriendelijker. Bestel hem nu alvast!