Menu Sluiten

Wat zijn blokken in de Bitcoin blockchain?

wat is een bitcoin blok
Een Bitcoin blok is een bundel van tien minuten aan transacties in de blockchain

Een blok in de Bitcoin blockchain is een bundel van transacties die per keer verwerkt worden door de mijners. De mijner die doormiddel van Proof of Work het recht verkrijgt om een nieuw blok te creëren kan hem met 1 MB aan transacties opvullen.

De mijner verdiend hiermee de blockreward en de fees van alle transacties in het blok. Hij zal dus de transacties met de hoogste fees in het blok verwerken om zo veel mogelijk te verdienen. Hierdoor ontstaat een fee markt. Je kan zelf bepalen hoeveel fee je bepaald. Wie de hoogste fee betaald is als eerst aan de beurt.

Een blok wordt door de difficulty adjustment op ongeveer tien minuten gehouden. Elke tien minuten wordt er dus een nieuw block gecreëerd met daarin de transacties met de hoogste fee. Deze blokken worden aan elkaar gekoppeld.

In elk blok wordt de encryptie van het vorige blok verwerkt. Hierdoor is het bij de blockchain niet mogelijk om er een blok tussen uit te halen, want dan kloppen alle bovenliggende blokken niet meer. Bij elk nieuw blok worden oudere transacties dus dieper ingegraven en zijn ze dus zekerder. 

Wanneer jouw transactie in een blok is verwerkt wordt dat een confirmatie genoemd. Daarna komt er elk nieuw blok een confirmatie bij. Hoe meer confirmaties hoe zekerder je kan zijn dat de transactie echt ontvangen is. Eén confirmatie is voor kleine bedragen voldoende, drie confirmaties voor middelgrote bedragen en zes confirmaties wordt altijd als veilig beschouwd.

lightning netwerk
Geef ons een fooi over het Lightning Netwerk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Koop Nu De Beste Nederlandstalige Bitcoin Boeken Met Lightning En Krijg 25% Black Friday Korting En Nog Eens 10% Korting Erbovenop Omdat Je Met Bitcoin Betaald!

Tot en met 28 November krijg je voor Black Friday 25% korting op de beste Nederlandstalige Bitcoin boeken. Als je met Bitcoin of Lightning betaald krijg je er nog eens 10% korting bovenop!