Menu Sluiten

De Betekenis van een Satoshi

wat is een satoshi
We hebben alleen nog geen officieel SAT symbool, wat zou het worden?

Een Satoshi, ook wel afgekort als Sat is de kleinste denominatie van Bitcoin. Een bitcoin is opdeelbaar in 100.000.000 Sat, een Satoshi is dus 0.00000001 bitcoin. Je kan een fractie van een bitcoin kopen of verzenden en dit bedrag uitdrukken in Satoshi’s. Deze eenheid is vernoemd naar de schuilnaam van de anonieme bedenker van Bitcoin: Satoshi Nakamoto.

Met de opkomst van het Lighting Netwerk en de als maar stijgende bitcoin prijs gaan er steeds meer stemmen op om prijzen in Sat uit te gaan drukken in plaats van in BTC. Met Lightning kunnen minuscule betalingen worden gemaakt waarvan het bedrag in BTC haast onleesbaar zou worden door het grote aantal nullen achter de komma, terwijl grote getallen voor de meeste mensen wel gemakkelijk te begrijpen zijn.

Bovendien is de fee vaak maar één of een paar Sat. Hier zou deze alternatieve denominatie dus ook beter zijn. Een stijgende bitcoin prijs, wat op lange termijn zeker te verwachten is zal deze kleinere denominatie alleen maar aantrekkelijker maken.

lightning netwerk
Geef ons een fooi over het Lightning Netwerk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De NGrave Zero Is Nu Beschikbaar Voor Pre-orders!Bestel Vandaag En Ontvang Hem In Januari!

De Ngrave Zero is een nieuwe tweede generatie hardware wallet die alleen via QR codes met de online computer communiceert en dus volledig air-gapped is. Hierdoor is de beveiliging vele malen beter dan bij de eerste generatie hardwarewallets die via een USB verbinding communiceren. Bovendien is deze nieuwe hardware wallet ook nog eens veel gebruiksvriendelijker. Bestel hem nu alvast!