Menu Sluiten

Wat is Liquid?

liquid
Om de liquiditeit tussen exchanges te verbeteren

Liquid is een sidechain gebouwd en onderhouden door Blockstream. Het hoofddoel van deze sidechain is om exchanges meer liquiditeit te geven door ze sneller en goedkoper te laten settelen buiten de Bitcoin blockchain. Het netwerk is dus vooral ontworpen voor het afhandelen van internationale betalingen tussen financieel instituties.

Daarnaast is uitgifte van assets op deze sidechain mogelijk. Deze assets kunnen vervolgens binnen het netwerk verstuurd worden. Liquid zal dus ook een rol in het tokenizen van assets gaan spelen en gaan concurreren met platforms voor slimme contracten. Zo kunnen er bijvoorbeeld stablecoins op het platform gebouwd worden.

Hoe werkt Liquid?

Bitcoins worden op de Bitcoin blockchain bevroren en komen daardoor vrij op de Liquid chain als L-BTC met dezelfde waarde. Het tekenen hiervoor wordt gedaan door een federatie van exchanges en financiële instellingen. Liquid is dus niet gedecentraliseerd en probeert dat ook niet te zijn. Zodra je coins in het netwerk zijn kan je ze gebruiken en versturen. 

Hardware wallets zoals Trezor en Ledger ondersteunen L-BTC, je kan ze hiermee dus opslaan. Door de kortere blok tijd van 2 minuten is Liquid sneller dan Bitcoin en kan het ook voor normale gebruikers handig zijn. Liquid is net als de volgende netwerken een offchain oplossing gebouwd op Bitcoin:

LEES HIER MEER OVER LIQUID

lightning netwerk
Geef ons een fooi over het Lightning Netwerk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *