Hoe maak je een eigen Lightning node op een Raspberry Pi?

een lightning node maken op een Raspberry Pi
Zelf een node bouwen op een Raspberry Pi

Je kan een eigen Lightning node maken op een Raspberry Pi. Dit is een stuk goedkoper dan een voorgeprogrammeerde Lightning node. Ook is het efficiënter en veiliger dan een node op je persoonlijke computer draaien. Bovendien is het opzetten een leerzaam proces waardoor je de werking van het Lightning Netwerk beter leert begrijpen. De benodigde hardware kan je online bestellen en de software en instructies kan je gratis online vinden.

Er zijn momenteel twee populaire manieren om zelf een lightning node op een Raspberry Pi te bouwen: De Raspibolt en de Raspiblitz. Beide hebben ze alle software gratis beschikbaar en komen ze met duidelijke instructies om zowel de Bitcoin node als de Lightning node op de Raspberry te installeren. De gehele blockchain moet gedownload worden, dus daar kan je wel een paar dagen voor uittrekken.