Menu Sluiten

Wat is een fork?

wat is een fork

Een fork is een kopie van een bepaald stuk software. Hierin zijn één of meerdere veranderingen aangebracht. Op deze manier kunnen programmeurs de software van een ander systeem lenen en hier de door hen gewenste eigenschappen in implementeren. Een fork kan zowel gebruikt worden om een alternatief systeem te creëren als om een origineel systeem up te graden. 

Een fork kan gedaan worden in de vorm van een softfork of een hardfork. In het Bitcoin netwerk komt een fork meestal met een hoop drama, omdat nodes in een gedecentraliseerd netwerk zelf kunnen bepalen of ze de veranderingen door willen voeren. Wanneer verschillende nodes andere keuzes maken kan dit het netwerk splitsen. lightning netwerk
Geef ons een fooi over het Lightning Netwerk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Koop Nu De Beste Nederlandstalige Bitcoin Boeken Met Lightning En Krijg 25% Black Friday Korting En Nog Eens 10% Korting Erbovenop Omdat Je Met Bitcoin Betaald!

Tot en met 28 November krijg je voor Black Friday 25% korting op de beste Nederlandstalige Bitcoin boeken. Als je met Bitcoin of Lightning betaald krijg je er nog eens 10% korting bovenop!