Menu Sluiten

Wat is het Neutrino protocol?

Neutrino is een protocol om een lichtgewicht wallet te creëren zonder een full node te hoeven draaien. Hierdoor is het net als met SPV wallets mogelijk om een non-custodial wallet te bouwen voor mobiele apparaten. Met dit protocol wordt de privacy van de gebruiker veel beter beschermd en bovendien is het efficiënter en beter schaalbaar. 

Hoe werkt het Neutrino protocol?

neutrino

Het Neutrino protocol comprimeert Bitcoin blokken tot zogenaamde GCS filters. Deze filters zijn maar 15 KB, en daarmee wel ongeveer 250 keer kleiner dan de originele blokken. De Neutrino wallet scant deze filters en onttrekt alleen de transactie geschiedenis die voor deze unieke gebruiker relevant is. Omdat de wallet informatie naar zich toetrekt en geen informatie uitgeeft blijft de privacy gewaarborgd. 

Je beschikt over je eigen private keys

Een Neutrino node is dus geen full node. De node krijgt wel dezelfde informatie, beperkt tot wat relevant is voor de gebruiker. Deze node geeft je dus wel beheer over je eigen private keys, maar geen volledige onafhankelijkheid in validatie. Omdat de node de benodigde informatie levert om Lightning kanalen te managen, kan op het Neutrino protocol een volledige Lightning Node geïnstalleerd worden.

Dit protocol maakt het dus mogelijk om een Lightning wallet compleet met een volledige volledige Lightning node op een mobiel te draaien. In combinatie met Loop in / out, autopilot en wachttorens zal dit er uiteindelijk toe leiden dat non-custodial wallets even gebruiksvriendelijk worden als de custodial wallets van vandaag!

lightning netwerk
Geef ons een fooi over het Lightning Netwerk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Koop Nu De Beste Nederlandstalige Bitcoin Boeken Met Lightning En Krijg 25% Black Friday Korting En Nog Eens 10% Korting Erbovenop Omdat Je Met Bitcoin Betaald!

Tot en met 28 November krijg je voor Black Friday 25% korting op de beste Nederlandstalige Bitcoin boeken. Als je met Bitcoin of Lightning betaald krijg je er nog eens 10% korting bovenop!