Wat is een node in het Bitcoin en Lightning netwerk?

wat is een node

Een node is een gespecialiseerd stuk software in een netwerk met anderen die dezelfde software of compatible software gebruiken. Deze software wordt gebruikt om informatie te verzenden, ontvangen of door te sturen binnen het netwerk. Een node geeft de eigenaar dus de mogelijkheid om met het netwerk te communiceren.

Een deelnemer in het netwerk is een node, omdat hij de benodigde software draait. Daarmee is hij ook gelijk een belangrijk functionerend onderdeel van het netwerk. Elke deelnemer is uiteindelijk met iedereen in het netwerk verbonden en kan dus met iedereen communiceren.

Het Bitcoin netwerk kent verschillende soorten nodes:

lightning netwerk
Geef ons een fooi over het Lightning Netwerk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De NGrave Zero Is Nu Beschikbaar Voor Pre-orders!Bestel Vandaag En Ontvang Hem In Januari!

De Ngrave Zero is een nieuwe tweede generatie hardware wallet die alleen via QR codes met de online computer communiceert en dus volledig air-gapped is. Hierdoor is de beveiliging vele malen beter dan bij de eerste generatie hardwarewallets die via een USB verbinding communiceren. Bovendien is deze nieuwe hardware wallet ook nog eens veel gebruiksvriendelijker. Bestel hem nu alvast!