Menu Sluiten
wat is een spv node

SPV staat voor Simple Payment Verification. Een SPV node, ook wel een lichtgewicht node genoemd heeft GEEN kopie van de totale blockchain zoals een full node dat wel heeft. Er is dus veel minder ruimte nodig om deze node te kunnen downloaden. Deze node kan dus ook op veel kleinere apparaten zoals een mobiele telefoon geïnstalleerd worden en maakt Bitcoin veel toegankelijker voor het grote publiek.  

Een SPV node verifieert transacties door met meerdere full nodes te verbinden en daar de informatie over de blockchain op te halen. Met een SPV node moet je dus andere nodes vertrouwen en ben je niet helemaal financieel onafhankelijk. 

Electrum is de bekendste SPV client

Voordelen van een lichtgewicht node:

  • Snelle synchronisatie met het netwerk
  • Geschikt voor kleinere apparaten

Nadelen van een lichtgewicht node:

  • Minder financiële onafhankelijkheid
  • Levert geen bijdrage aan de het netwerk
lightning netwerk
Geef ons een fooi over het Lightning Netwerk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De NGrave Zero Is Nu Beschikbaar Voor Pre-orders!Bestel Vandaag En Ontvang Hem In Januari!

De Ngrave Zero is een nieuwe tweede generatie hardware wallet die alleen via QR codes met de online computer communiceert en dus volledig air-gapped is. Hierdoor is de beveiliging vele malen beter dan bij de eerste generatie hardwarewallets die via een USB verbinding communiceren. Bovendien is deze nieuwe hardware wallet ook nog eens veel gebruiksvriendelijker. Bestel hem nu alvast!