Menu Sluiten

Wat is het Lightning Netwerk?

wat is het lightning netwerk?

Het Lightning Netwerk is een transactienetwerk dat is gebouwd als een 2e laag op het Bitcoin netwerk. De focus ligt op schaalbare, snelle en goedkope transacties. Het Lightning Netwerk is vooral bedoeld voor kleinere-en micro transacties en verstuurt echte bitcoins. 

Het netwerk is opgebouwd uit betalingskanalen waarbinnen de deelnemers onbeperkt betalingen aan elkaar kunnen maken. Dit gebeurd doormiddel van slimme contracten. Lightning transacties hoeven niet op de blockchain geregistreerd te worden. Alleen uiteindelijke vereffening vind op de blockchain plaats. Hierdoor is een gigantische schaalvergroting met minimale belasting op de blockchain mogelijk.

Alle betalingskanalen kunnen met elkaar verbinden door te routen. Dit creëert een netwerk waarin iedereen die met een node verbonden is transacties met het hele netwerk kan maken. 

Lees ook het LIGHTNING PAPER

lightning netwerk
Geef ons een fooi over Lightning!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Koop Nu De Beste Nederlandstalige Bitcoin Boeken Met Lightning En Krijg 25% Black Friday Korting En Nog Eens 10% Korting Erbovenop Omdat Je Met Bitcoin Betaald!

Tot en met 28 November krijg je voor Black Friday 25% korting op de beste Nederlandstalige Bitcoin boeken. Als je met Bitcoin of Lightning betaald krijg je er nog eens 10% korting bovenop!