Menu Sluiten

Geld verdienen met een Lightning Node

geld verdienen
Geld verdienen met een eigen Lightning node

Een eigen Lightning node verbindt je met het Lightning Netwerk en geeft je totale onafhankelijkheid over je eigen financiën. Een bijkomend voordeel is dat je geld kan verdienen met een Lightning node. Om transacties van derden die niet direct met de ontvanger in verbinding staan te routen kan je namelijk een fee in rekening brengen. 

Door strategisch kanalen te openen kan je proberen een zo hoog mogelijk volume aan transacties te routen om optimaal te verdienen. Je kan dit door de software laten doen doormiddel van autopilot, maar dat zal waarschijnlijk een lager rendement opleveren. Helemaal wanneer je voor je primaire business model toch al een goed verbonden node hebt kan het routen van transacties een leuk extraatje opleveren.

Hoeveel kan ik verdienen door Lightning transacties te routen?

Momenteel zijn de verdiensten nog laag, omdat de meeste nodes maar een paar Satoshi’s vragen om een transactie door te sturen en het netwerk nog niet zo druk is. Dit zal in de toekomst echter waarschijnlijk veranderen. De kans is groot dat een periode van hype zal gaan plaatsvinden waarbij Lighting adoptie in een stroomversnelling komt.

Het netwerk zal daardoor drukker worden en de vraag naar routing nodes zal stijgen waardoor de prijs van deze service omhoog gaat. Bovendien zal waarschijnlijk de verhouding tussen geoptimaliseerde routing nodes en simpele wallets die vooral gebruikt worden om mee te betalen waarschijnlijk drastisch veranderen.

Early adopters zijn nou eenmaal veel meer geneigd een eigen node op te zetten, omdat ze vooral geïnteresseerd zijn in de technologie en er tijd en moeite in willen steken om het netwerk te verbeteren.

Hierdoor zullen routing nodes een relatief groter deel van het totaal aantal transacties kunnen routen en dus een veel hoger volume aantrekken. Bovendien zal de waarde van een Satoshi waarschijnlijk omhoog gaan en verdien je dus meer Euro’s per verdiende Satoshi.

Andere manieren om geld te verdienen met een Lightning node

Naast routen zijn er ook andere manieren om geld te verdienen met je node. Deze manieren zijn nu al mogelijk of zullen in de toekomst mogelijk worden:

Het is zeer waarschijnlijk dat zich met de ontwikkeling van nieuwe technologieën ook nieuwe mogelijkheden voor zullen doen. Vandaag investeren in kennis en ervaring zou in de toekomst wel eens goed uit kunnen betalen.

lightning netwerk
Geef ons een fooi over het Lightning Netwerk!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Koop Nu De Beste Nederlandstalige Bitcoin Boeken Met Lightning En Krijg 25% Black Friday Korting En Nog Eens 10% Korting Erbovenop Omdat Je Met Bitcoin Betaald!

Tot en met 28 November krijg je voor Black Friday 25% korting op de beste Nederlandstalige Bitcoin boeken. Als je met Bitcoin of Lightning betaald krijg je er nog eens 10% korting bovenop!