Menu Sluiten

Volgens sommigen is Lightning een altcoin: is dit waar?

is lightning een altcoin
Is Lightning een altcoin?

Lightning is geen altcoin, echte bitcoins worden verstuurd over het Lighting Netwerk. Een bitcoin ontvangen via Lightning is een echt bitcoin, een van de 21 miljoen die uiteindelijk op de blockchain geregistreerd zullen staan. 

Wanneer een Lightning kanaal wordt geopend wordt een echte bitcoin transactie gemaakt. Deze transactie bestaat uit een funding transactie en daarbovenop een commitment transactie die in het Lightning Netwerk onbeperkt geüpdatet kan worden. 

Om het kanaal uiteindelijk te sluiten wordt de commitment transactie naar de blockchain gestuurd en wordt het saldo in echte bitcoins op de blockchain gesetteld. LN is dus een systeem om met simpele slimme contracten bitcoins efficiënter en dus sneller en goedkoper te versturen. 

De zending van elke Satoshi over het Lightning Netwerk zal uiteindelijk op de Bitcoin blockchain verantwoord worden. 

Lightning is dus geen altcoin!

lightning netwerk
Geef ons een fooi over het Lightning Netwerk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De NGrave Zero Is Nu Beschikbaar Voor Pre-orders!Bestel Vandaag En Ontvang Hem In Januari!

De Ngrave Zero is een nieuwe tweede generatie hardware wallet die alleen via QR codes met de online computer communiceert en dus volledig air-gapped is. Hierdoor is de beveiliging vele malen beter dan bij de eerste generatie hardwarewallets die via een USB verbinding communiceren. Bovendien is deze nieuwe hardware wallet ook nog eens veel gebruiksvriendelijker. Bestel hem nu alvast!