Menu Sluiten

Wat is een Lightning invoice?

lightning invoice
Zo ziet een Lightning invoice eruit

Iemand die een betaling over het Lightning Netwerk wil ontvangen kan een Lightning invoice sturen. Deze is dus een soort betalingsverzoek en bevat informatie voor alle betrokkenen om de transactie te versturen en te routen. Deze informatie bestaat uit de node ID, het te ontvangen bedrag in Satoshi’s en de verloop tijd-en datum. Door de QR code te scannen zal de Lightning wallet de gegevens weergeven. Door vervolgens te bevestigen wordt de Lightning transactie verstuurd.

Voorheen was het alleen mogelijk om betalingen binnen het Lightning Netwerk te maken aan de hand van een ontvangen verzoek. Tegenwoordig is het echter ook mogelijk een invoiceloze transactie te versturen. Hierdoor kan je jouw peers ook geld sturen wanneer ze er niet om gevraagd hebben. 

Je kan dus net als met Bitcoin een QR code posten waar mensen zonder communicatie direct Sats heen kunnen sturen. Dit maakt eenzijdige acties zoals het geven van fooien en het doneren aan goede doelen met Lightning veel gemakkelijker.

lightning netwerk
Geef ons een fooi over het Lightning Netwerk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De NGrave Zero Is Nu Beschikbaar Voor Pre-orders!Bestel Vandaag En Ontvang Hem In Januari!

De Ngrave Zero is een nieuwe tweede generatie hardware wallet die alleen via QR codes met de online computer communiceert en dus volledig air-gapped is. Hierdoor is de beveiliging vele malen beter dan bij de eerste generatie hardwarewallets die via een USB verbinding communiceren. Bovendien is deze nieuwe hardware wallet ook nog eens veel gebruiksvriendelijker. Bestel hem nu alvast!