Menu Sluiten

Wat is routing of routen

routing

Wanneer twee peers in het Lightning Netwerk een transactie aan elkaar willen maken maar niet direct met elkaar verbonden zijn kunnen andere deelnemers in het netwerk die wel met de juiste peers verbonden zijn de transactie routen. Dit betekent dat ze in één kanaal de Sats ontvangen om hetzelfde bedrag in een ander kanaal door te sturen. 

Het routen kan plaatsvinden via één of meerdere hubs en de node die deze service uitvoert zal hier een kleine fee voor ontvangen. Doormiddel van routen kunnen alle deelnemers die tenminste met  één andere node verbonden zijn betalingen aan iedereen in het netwerk maken. De nodes die de transactie doorsturen moeten wel voldoende capaciteit hebben.

Een node moet voldoende capaciteit hebben en gebalanceerd zijn om te kunnen routen

Wanneer een node een te laag saldo in zijn kanaal heeft of wanneer zijn kanalen niet in ballans zijn  kan de routing niet plaatsvinden en mislukt de transactie. Een routing algoritme dat zich alsmaar verbeterd probeert een zo goed mogelijke route te vinden, waardoor de kans op falen zo klein mogelijk gemaakt wordt. Uiteindelijk zal het routen steeds betrouwbaarder worden en zullen steeds grotere bedragen succesvol over het Lightning netwerk verstuurd kunnen worden.

Een node die een transactie op deze manier doorstuurt kan geen informatie lekken. Onion routing wordt gebruikt, dus de node weet alleen wie de node is van wie hij de transactie ontvangt en aan wie hij hem doorstuurt. De originele zender en ontvanger zijn niet bekend, dus routen verbeterd de privacy van een bitcoin transactie.

lightning netwerk
Geef ons een fooi over het Lightning Netwerk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Koop Nu De Beste Nederlandstalige Bitcoin Boeken Met Lightning En Krijg 25% Black Friday Korting En Nog Eens 10% Korting Erbovenop Omdat Je Met Bitcoin Betaald!

Tot en met 28 November krijg je voor Black Friday 25% korting op de beste Nederlandstalige Bitcoin boeken. Als je met Bitcoin of Lightning betaald krijg je er nog eens 10% korting bovenop!