Menu Sluiten

Waarom is het Lightning Netwerk gecreëerd?

waarvoor dient het lightning netwerk?

Omdat Bitcoin op de blockchain zelf moeilijk op te schalen is zonder de decentralisatie te beschadigen is het Lightning Netwerk als een zogenaamde tweede laag oplossing voorgesteld.

Omdat reguliere Lightning transacties binnen betalingskanalen plaatsvinden hoeft de blockchain alleen gebruikt te worden om de de kanalen te openen en te sluiten. Dit is maar een klein deel van de totale transacties.

Het Lightning Netwerk is dus gecreëerd om het transactie vermogen van het Bitcoin netwerk flink uit te breiden terwijl de blockchain minimaal belast wordt. Een bijkomend voordeel is dat Lightning transacties veel sneller en goedkoper zijn. Bovendien maakt Lightning ook nog eens een aantal nieuwe toepassingen mogelijk.

Wil je met Lightning aan de slag?

lightning netwerk
Geef ons een fooi over het Lightning Netwerk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De NGrave Zero Is Nu Beschikbaar Voor Pre-orders!Bestel Vandaag En Ontvang Hem In Januari!

De Ngrave Zero is een nieuwe tweede generatie hardware wallet die alleen via QR codes met de online computer communiceert en dus volledig air-gapped is. Hierdoor is de beveiliging vele malen beter dan bij de eerste generatie hardwarewallets die via een USB verbinding communiceren. Bovendien is deze nieuwe hardware wallet ook nog eens veel gebruiksvriendelijker. Bestel hem nu alvast!