Menu Sluiten

Wat zijn Betalingskanalen?

wat zijn betalingskanalen?

Het Lightning Netwerk is opgebouwd uit betalingskanalen of payment channels. Deze kanalen ontstaan wanneer twee deelnemers een multisignature adres creëren en op toppen met bitcoins, maar nog niet op de blockchain laten settelen. In dit adres kan het saldo van de twee deelnemers via slimme contracten onbeperkt worden geüpdatet zonder registratie op de blockchain. Dit betekent dat ze binnen het kanaal gratis en snel geld naar elkaar kunnen sturen. 

Het Lighting Netwerk is een netwerk van betalingskanalen die met elkaar in verbinding staan en ook onderling kunnen updaten. Wanneer geld tussen verschillende kanalen stroomt wordt dit routen genoemd. Er wordt een kleine fee betaal aan de node die het geld doorstuurt. Binnen het netwerk kunnen dus zeer goedkope en snelle transacties gemaakt worden. Een duurdere blockchain fee wordt alleen betaald bij het openen en sluiten van een kanaal.

lightning netwerk
Geef ons een fooi over het Lightning Netwerk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De NGrave Zero Is Nu Beschikbaar Voor Pre-orders!Bestel Vandaag En Ontvang Hem In Januari!

De Ngrave Zero is een nieuwe tweede generatie hardware wallet die alleen via QR codes met de online computer communiceert en dus volledig air-gapped is. Hierdoor is de beveiliging vele malen beter dan bij de eerste generatie hardwarewallets die via een USB verbinding communiceren. Bovendien is deze nieuwe hardware wallet ook nog eens veel gebruiksvriendelijker. Bestel hem nu alvast!