Menu Sluiten

Wat zijn Betalingskanalen?

wat zijn betalingskanalen?

Het Lightning Netwerk is opgebouwd uit betalingskanalen of payment channels. Deze kanalen ontstaan wanneer twee deelnemers een multisignature adres creëren en op toppen met bitcoins, maar nog niet op de blockchain laten settelen. In dit adres kan het saldo van de twee deelnemers via slimme contracten onbeperkt worden geüpdatet zonder registratie op de blockchain. Dit betekent dat ze binnen het kanaal gratis en snel geld naar elkaar kunnen sturen. 

Het Lighting Netwerk is een netwerk van betalingskanalen die met elkaar in verbinding staan en ook onderling kunnen updaten. Wanneer geld tussen verschillende kanalen stroomt wordt dit routen genoemd. Er wordt een kleine fee betaal aan de node die het geld doorstuurt. Binnen het netwerk kunnen dus zeer goedkope en snelle transacties gemaakt worden. Een duurdere blockchain fee wordt alleen betaald bij het openen en sluiten van een kanaal.

lightning netwerk
Geef ons een fooi over het Lightning Netwerk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nu Tot Wel 40% Black Friday Korting Op Hardware Wallets!Vergelijk Hier De Hoogste Kortingen!

Rond Black Friday geven hardware wallet fabrikanten altijd mooie kortingen weg. Wij hebben alle kortingen in een tabel gezet, zodat je de actieprijzen van de beste hardware wallets kan vergelijken en direct kan bestellen. Kies de gewenste hardware wallet en claim een mooie korting!