Menu Sluiten

Wat zijn Betalingskanalen?

wat zijn betalingskanalen?

Het Lightning Netwerk is opgebouwd uit betalingskanalen of payment channels. Deze kanalen ontstaan wanneer twee deelnemers een multisignature adres creëren en op toppen met bitcoins, maar nog niet op de blockchain laten settelen. In dit adres kan het saldo van de twee deelnemers via slimme contracten onbeperkt worden geüpdatet zonder registratie op de blockchain. Dit betekent dat ze binnen het kanaal gratis en snel geld naar elkaar kunnen sturen. 

Het Lighting Netwerk is een netwerk van betalingskanalen die met elkaar in verbinding staan en ook onderling kunnen updaten. Wanneer geld tussen verschillende kanalen stroomt wordt dit routen genoemd. Er wordt een kleine fee betaal aan de node die het geld doorstuurt. Binnen het netwerk kunnen dus zeer goedkope en snelle transacties gemaakt worden. Een duurdere blockchain fee wordt alleen betaald bij het openen en sluiten van een kanaal.

lightning netwerk
Geef ons een fooi over het Lightning Netwerk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Koop Nu De Beste Nederlandstalige Bitcoin Boeken Met Lightning En Krijg 25% Black Friday Korting En Nog Eens 10% Korting Erbovenop Omdat Je Met Bitcoin Betaald!

Tot en met 28 November krijg je voor Black Friday 25% korting op de beste Nederlandstalige Bitcoin boeken. Als je met Bitcoin of Lightning betaald krijg je er nog eens 10% korting bovenop!