Menu Sluiten

Wat is autopilot in het Lightning Netwerk

Lightning Netwerk autopilot
De automatische piloot maakt het gemakkelijk om kanalen van jouw node te managen

Autopilot ofwel de automatische piloot is een functie van een Lighting node om automatisch verschillende kanalen te openen met goed verbonden nodes. Hierdoor ben je goed met het Lightning Netwerk verbonden zonder handmatig kanalen te hoeven openen. 

De software zoekt zelf naar nodes die geschikt zijn om een kanaal mee te openen. Deze kanalen kunnen geoptimaliseerd zijn om transacties te maken of om te routen en daarmee fees te verdienen

De autopilot functie is nuttig voor degenen die een eigen Lightning node hebben draaien, maar geen tijd of zin hebben om zich in channel management te verdiepen. Sommige Lightning wallets hebben deze functie in het menu, waardoor je het alleen maar aan hoeft te zetten. 

Uiteraard kan je de kanalen ook handmatig openen wanneer je dit leuk vindt of denkt dat je het beter kan dan de autopilot. Er zijn verschillende diensten beschikbaar die je hiermee kunnen helpen. 

lightning netwerk
Geef ons een fooi over het Lightning Netwerk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Koop Nu De Beste Nederlandstalige Bitcoin Boeken Met Lightning En Krijg 25% Black Friday Korting En Nog Eens 10% Korting Erbovenop Omdat Je Met Bitcoin Betaald!

Tot en met 28 November krijg je voor Black Friday 25% korting op de beste Nederlandstalige Bitcoin boeken. Als je met Bitcoin of Lightning betaald krijg je er nog eens 10% korting bovenop!