Menu Sluiten

Wat is autopilot in het Lightning Netwerk

Lightning Netwerk autopilot
De automatische piloot maakt het gemakkelijk om kanalen van jouw node te managen

Autopilot ofwel de automatische piloot is een functie van een Lighting node om automatisch verschillende kanalen te openen met goed verbonden nodes. Hierdoor ben je goed met het Lightning Netwerk verbonden zonder handmatig kanalen te hoeven openen. 

De software zoekt zelf naar nodes die geschikt zijn om een kanaal mee te openen. Deze kanalen kunnen geoptimaliseerd zijn om transacties te maken of om te routen en daarmee fees te verdienen

De autopilot functie is nuttig voor degenen die een eigen Lightning node hebben draaien, maar geen tijd of zin hebben om zich in channel management te verdiepen. Sommige Lightning wallets hebben deze functie in het menu, waardoor je het alleen maar aan hoeft te zetten. 

Uiteraard kan je de kanalen ook handmatig openen wanneer je dit leuk vindt of denkt dat je het beter kan dan de autopilot. Er zijn verschillende diensten beschikbaar die je hiermee kunnen helpen. 

lightning netwerk
Geef ons een fooi over het Lightning Netwerk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De NGrave Zero Is Nu Beschikbaar Voor Pre-orders!Bestel Vandaag En Ontvang Hem In Januari!

De Ngrave Zero is een nieuwe tweede generatie hardware wallet die alleen via QR codes met de online computer communiceert en dus volledig air-gapped is. Hierdoor is de beveiliging vele malen beter dan bij de eerste generatie hardwarewallets die via een USB verbinding communiceren. Bovendien is deze nieuwe hardware wallet ook nog eens veel gebruiksvriendelijker. Bestel hem nu alvast!