Menu Sluiten

Services en diensten die het gebruik van het Lightning Netwerk gemakkelijker maken

lightning diensten
Lightning diensten maken het gemakkelijker om het Lightning Netwerk te gebruiken

Het Lightning Netwerk ontwikkeld zich snel en daarmee ontstaan ook verschillende diensten die het gebruik van Lightning gemakkelijker of goedkoper maken.

Dit zorgt ervoor dat Lightning toegankelijker wordt en dat het voor iedereen goed te doen is om snel en goedkoop Satoshi’s in een Lightning kanaal te krijgen.

Lightning diensten:

Inkomende Lightning kanalen kopen met Thor

lightning kanalen kopen
Met Thor kan je Lightning kanalen kopen

THOR is een service van BITREFILL, één van de eerste bedrijven die serieus met het Lightning Netwerk begon te experimenteren. Ze hebben een zeer goed verbonden Lightning node en leveren de dienst om een Lightning kanaal vanaf hun node naar jouw wallet te open. 

Hierdoor kan je direct Lightning betalingen maken met een simpele wallet app, zonder zelf eerst bitcoins te hoeven kopen en kanalen te hoeven openen. Je kan het Lightning kanaal opladen met 300.000 tot 16.000.000 Satoshi en het zal na de laatste transactie 30 dagen open blijven. Je kan betalen met Bitcoin, Lightning, Litecoin, Dash, Ethereum of Dogecoin.

Wanneer je de aankoop voltooit hebt zal je een link ontvangen om het kanaal te openen. Deze link kan door iedereen gebruikt worden, je kan hem dus ook weggeven of verkopen.

Swap onchain voor Lightning of andersom

swap bitcoin voor lightning
Hier kan je onchain BTC en LTC voor Lightning swappen en andersom

Op SUBMARINESWAPS.ORG kan je onchain bitcoins of litecoins swappen voor bitcoins in een Lightning kanaal. Je kan het ook omgekeerd doen: Na het sturen van een Lightning transactie zal je bitcoins of litecoins in je wallet krijgen. Deze zullen dan op de blockchain geregistreerd worden.

Hierdoor kan je reeds bestaande kanalen op toppen of gedeeltelijk uitcashen terwijl ze wel behouden worden. Ook kan hiermee geld in het Lightning Netwerk krijgen door litecoins te swappen, wanneer de bitcoin transacties te hoog zijn bijvoorbeeld.

Wij weten niet hoe het met de liquiditeit gesteld is, dus een swap uitvoeren is op eigen risico. Wel is er een aparte pagina om voor een eventuele mislukte swap een refund te krijgen.

Koop cadeaubonnen met Lightning

koop cadeaubonnen met Lightning
Deze cadeaubonnen zijn allemaal beschikbaar bij Bitrefill

Bij BITREFILL kan je giftcards / cadeaubonnen kopen met Bitcoin, Lightning en een aantal altcoins. Dit is niet alleen nuttig wanneer je iemand een cadeau wil geven, maar ook als je van je bitcoins leeft en zoveel mogelijk uitgaven in bitcoin wil doen.

Door cadeaubonnen te kopen met Bitcoin / Lightning kan je indirect met bitcoins betalen bij bekende winkels als bol.com en Zalando, maar ook vluchten en hotels boeken of voor een VPN service te betalen. Verder kan je met giftcards van Bitrefill betalen voor computer spellen, de app store van Apple en bijvoorbeeld voor Netflix.

Waardeer je mobiele telefoon op met Lightning

telefoon opwaarderen met Lightning
Zoals je kan zien: Met Bitrefill kan je het beltegoed bij bijna elke provider opwaarderen

Wanneer je een pre-paid telefoon hebt kan je via BITREFILL snel en gemakkelijk je tegoed opwaarderen. Omdat je met Lightning betaald blijf je anoniem en is de betaling binnen een paar seconde verwerkt. Je kan je nieuwe tegoed dus direct gebruiken. Deze service is mogelijk met alle bekende Nederlandse providers. 

Ook wanneer je op reis bent of veel in het buitenland werkt komt deze dienst goed van pas: Via Bitrefill kan je namelijk in bijna elk land van de wereld het beltegoed van bijna alle providers opwaarderen. Wanneer je dus een simkaart in het buitenland koopt om goedkoop te kunnen bellen is het bijna zeker dat je Bitrefill kan gebruiken om op te toppen. 

Ben je veel op reis? Zorg dat je een Lightning wallet op je telefoon hebt met een paar Sats erop en je kan overal ter wereld je telefoon opwaarderen!

Lightning diensten gebruiken of toevoegen

Het gebruik van de diensten op deze pagina is altijd op eigen risico. Wij hebben ze niet allemaal zelf getest. Het Lightning Netwerk is nieuw, dus de producten en diensten zijn ook nieuw.

Dit betekent dat er bugs in kunnen zitten. Bovendien is het trackrecord bij definitie kort en is het dus moeilijk om de betrouwbaarheid te peilen. De hashtag #reckless is niet voor niets in het leven geroepen: Test dus eerst met kleine bedragen!

Wil je een Lightning dienst toevoegen? Laat het ons weten in het reactie formulier hieronder. Wij zullen de dienst beoordelen en al dan niet toevoegen aan de lijst.

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Koop Nu De Beste Nederlandstalige Bitcoin Boeken Met Lightning En Krijg 25% Black Friday Korting En Nog Eens 10% Korting Erbovenop Omdat Je Met Bitcoin Betaald!

Tot en met 28 November krijg je voor Black Friday 25% korting op de beste Nederlandstalige Bitcoin boeken. Als je met Bitcoin of Lightning betaald krijg je er nog eens 10% korting bovenop!