Menu Sluiten
lightning exchange

Op een Lightning exchange kan je digitale -en fiat valuta wisselen voor Lightning BTC. Op deze manier kan je de basis layer van bitcoin overslaan en direct op het Lightning Netwerk beginnen.

Je kan de Lightning BTC direct naar jouw wallet laten sturen om jouw privacy te verbeteren en te profiteren van de lage fees.

Door Lightning BTC bij een exchange te kopen hoef je geen geld en tijd te investeren in het openen van kanalen en kan je direct aan de slag. Bovendien hoef je geen hoge blockchain fees te betalen wanneer het Bitcoin netwerk weer drukker en dus duurder wordt.

Gecentraliseerde en gedecentraliseerde Lightning exchanges

Er zijn reguliere exchanges die Lightning hebben geïmplementeerd, maar Lightning is ook erg geschikt voor gedecentraliseerde exchanges. Omdat digitale valuta’s via atomic swaps zonder tussenkomst van derden veilig uitgewisseld kunnen worden. Lightning is een perfecte basis om een DEX te bouwen met extreem lage fees en directe uitvoering van trades.

Het grote voordeel van een DEX is dat ze moeilijker gehackt of gesloten kunnen worden en dat er meestal geen KYC nodig is. Lightning zal in de toekomst dus waarschijnlijk de standaard worden om een exchange op te bouwen, want bijna alle eigenschappen van de exchange zijn superieur als ze op het Lightning Netwerk gebouwd zijn.

De beste Lightning exchanges

Lightning BTC is veel beter geschikt voor de consument die zijn bitcoins uit wil geven dan onchain BTC, omdat er niet op confirmaties gewacht hoeft te worden en omdat de fees vele malen lager zijn. Bovendien worden Lightning transacties niet op de blockchain geregistreerd, wat de privacy flink ten goede komt. Met Lightning kan je dus sneller, goedkoper en anoniemer transacties maken.

Voor gebruikers die niet geïnteresseerd zijn in het HODLen van bitcoin, maar het gewoon willen gebruiken om betalingen mee te doen, kan het gemakkelijk zijn om direct op het Lightning Netwerk te beginnen. Helemaal als je een wallet gebruikt die vanzelf kanalen balanceert hoef je jezelf geen zorgen te maken over het openen en managen van kanalen. Je kan direct na het ontvangen van je Lightning BTC transacties maken. Hieronder zullen we de beste Lightning exchanges bespreken:

HodlHodl

hodlhodl

HODLHODL is een non-custodial peer to peer exchange waar je verschillende fiat- en cryptovaluta’s direct kan verhandelen tegen een breed scala aan betaal methoden. Of je nu Lightning BTC wil kopen met Bitcoin, PayPal, een bankoverschrijving, cash of iets anders: Zolang jij een geschikte deal kan vinden is het mogelijk. Omdat HodlHodl een peer tot peer exchange is hoef je geen KYC te doen en zal je privacy dus gewaarborgd blijven.

In het geval van onchain BTC werkt HodlHodl met multisignature escrow waar de koper, de verkoper en Hodlhodl één key bezitten. Er zijn twee handtekeningen nodig om de bitcoins uit de escrow te versturen, dus als de betaling is gemaakt kunnen de koper en de verkoper hier samen voor tekenen. In geval van dispuut kan HodlHodl met de tweede handtekening tekenen voor degene die volgens hun gelijk heeft. 

In het geval van Lighting BTC wordt de Lightning betaling is escrow gehouden op de node van HodlHodl. Als de trade vloeiend verloopt zal de Lightning betaling aan de hand van een invoice door de trader zelf gemaakt worden. Als er een dispuut optreed zal HodlHodl beslissen en de Lightning betaling aan degene maken die in hun ogen gelijk heeft. Je hoeft bij HodlHodl degene waar je mee trade dus niet te vertrouwen (behalve met betalingsmethoden met hoger risico zoals PayPal of cash).

HodlHodl heeft als voordeel dat er een enorme hoeveelheid betaalmogelijkheden zijn en dat er geen KYC nodig is. Het nadeel is dat je een geschikte trade moet kunnen vinden, dat de fees vaak wat hoger zijn en dat het even kan duren voordat een trader reageert. Voor mensen die privacy belangrijk vinden kan dit het echter dubbel waard zijn!

Vaultoro

koop goud met lightning

VAULTORO is een exchange waar je bitcoins voor fysiek goud kan wisselen. Het fysieke goud is als bullion opgeslagen in zwaar beveiligde kluizen in Zwitserland en de bitcoins worden veilig in cold storage gehouden. Zowel bij bitcoin als goud zijn fractioneel bankieren een probleem. Vaultoro is hier de pionier in transparantie, ze hebben een ‘glazen boek’ ontwikkeld waarmee de klanten zelf zowel de goud als bitcoin reserves kunnen verifiëren. Dit terwijl de identiteit van de klanten onzichtbaar blijft. 

Bovendien zal Lightning Bitcoin binnenkort geïmplementeerd worden. Uiteindelijk zullen orders in het orderboek direct met Lightning gevuld kunnen worden. Ook is Vaultoro bezig Vgold te ontwikkelen, een token bovenop het Lightning Netwerk dat een gram echt goud representeert en ook buiten de exchange verhandeld kan worden. De exchange zal in de toekomst uitgebreid worden met meerdere altcoins en edelmetalen. 

Momenteel is Vaultoro het platform flink aan het upgraden en werken sommige dingen niet zo goed. Omdat ze momenteel een flinke som geld aan het ophalen zijn bij investeerders en goede intenties hebben op het gebied van transparantie en het Lightning Netwerk zijn wij super positief over dit platform en willen we het alvast vermelden. Maak alvast een account aan!

Bitfinex

bitfinex

BITFINEX is één van de oudste en grotere Bitcoin exchanges waar je deposits en withdrawals kan doen met Lightning. Je kan hier dus met Euro’s of crypto valuta’s Lightning bitcoins kopen en ze vervolgens naar je Lightning wallet laten sturen. Ook kan je Lightning bitcoins verkopen voor Euro’s als je bijvoorbeeld Lightning BTC accepteert met jouw bedrijf of om een andere reden jouw ontvangen Lightning BTC uit wil cashen of wisselen. 

Bitfinex is gevestigd in Hongkong en daar ook gereguleerd. Je moet om fiat te storten of op te nemen dus wel de KYC procedure doorlopen. Als je alleen crypto’s gebruikt is dit niet het geval. Je hebt naast Bitcoin en USDT een flinke hoeveelheid aan altcoins die je om kan wisselen voor Lightning BTC.

Bitfinex is ook bezig om USDT op het Spectrum protocol te bouwen. Binnenkort kan je dus waarschijnlijk ook dollars over het Lightning Netwerk versturen.

FixedFloat

lightningbtc wisselen voor altcoins

FIXEDFLOAT is een exchange waar je zonder account of KYC verschillende altcoins voor BTC en Lightning BTC kan wisselen. De exchange vind plaats van wallet naar wallet, je hoeft dus niet het risico te lopen om coins bij een 3e partij te stallen. Fixedfloat werkt op dezelfde manier als Shapeshift, maar is volledig anoniem en accepteert bovendien Lightning. 

Je kan ervoor kiezen om de exchange rate vast te zetten en een fee van 1% te betalen of de fee van het moment van wisselen te gebruiken en 0.5% fee betalen. Je krijgt dus korting als je het risico van prijsfluctuaties zelf draagt. Met Fixedfloat kan je de volgende valuta’s wisselen tegen BTC, Lightning BTC of één van de altcoins in deze lijst:

anoniem altcoins wisselen

Zigzag

zigzag lightning exchange

ZIGZAG is een exchange gebouwd op het Lightning Netwerk waar je Lightning BTC kan wisselen voor Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Dash. Het volume is nog laag en je kan alleen kleine hoeveelheden wisselen, maar naarmate de liquiditeit op het Lightning Netwerk toeneemt zal de maximale grens ook verhoogd worden. In de toekomst zullen atomic swaps gebruikt gaan worden, waardoor de exchange direct van wallet naar wallet kan plaatsvinden. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Koop Nu De Beste Nederlandstalige Bitcoin Boeken Met Lightning En Krijg 25% Black Friday Korting En Nog Eens 10% Korting Erbovenop Omdat Je Met Bitcoin Betaald!

Tot en met 28 November krijg je voor Black Friday 25% korting op de beste Nederlandstalige Bitcoin boeken. Als je met Bitcoin of Lightning betaald krijg je er nog eens 10% korting bovenop!