Menu Sluiten

De LNTrustChain: Van spelletje tot promotie stunt om vervolgens een symbool van vrede te worden

de lightning fakkel
De Lightning Fakkel

De LNTrustChain, oftewel de Lightning Fakkel begon op 19 Januari 2019 als een spelletje. Iemand op Twitter genaamd Hodlonaut, van wie de echte indentiteit niet bekend is nodigde de gemeenschap uit om op zijn tweet te reageren. Degene die als eerste reageerde zou 100k satoshi’s (ongeveer 4 USD) ontvangen over het Lightning Netwerk om er zelf vervolgens 10k aan toe te voegen en door te sturen naar de volgende.

De Lightning fakkel zou steeds weer worden doorgestuurd en het bedrag zou langzaam oplopen. Op deze manier konden de deelnemers met het gloednieuwe Lighting Netwerk spelen en laten zien dat Lightning transacties spot goedkoop zijn en zich niets van grenzen aantrekken.

De Lightning fakkel groeide uit tot een succesvolle promotie stunt

De LNTrustchain werdt steeds populairder, bekende bitcoiners werden erbij betrokken en gaven de fakkel door. Op gegeven moment kwam de fakkel zelfs in handen van prominente figuren zoals de CEO van Twitter, asset manager Fidelity met 7 triljoen onder beheer en Max Keiser van de Keiser Report op RT. 

lightning fakkel

Dit zorgde niet alleen voor een goede promotie van het Lighting Netwerk, het leidde er zelfs toe dat Jack Dorsey, de CEO van Twitter en Cash App, met Elizabeth Stark op de podcast van Stephan Livera verscheen om over het Lightning Netwerk te discussiëren. 

In deze discussie liet Jack doorschijnen dat Cash App zeker Lightning zal gaan implementeren en dat hij een tipping functie op Twitter zeker wel ziet zitten. Het is dus heel waarschijnlijk dat je in de toekomst een paar satoshi’s kan tippen via Lightning wanneer je een tweet leuk vindt. Ook liet Jack recentelijk in een tweet weten dat hij zijn eigen Casa Lighting node heeft draaien.


Luister hier naar de podcast met Jack Dorsey

Het grenzeloze character van Lightning werd bewezen

De fakkel is ondertussen door honderden mensen doorgestuurd en heeft al tientallen landen aangedaan waaronder landen als Venezuela. De waarde van de fakkel is ondertussen opgelopen tot 3.76 miljoen satoshi’s (ongeveer 140 USD).

Elke transactie koste maar een fractie van een cent en het deed er niet toe hoe ver de ontvanger weg was of welke landsgrens de betaling over moest. Op gegeven moment werd de fakkel zelfs via de Blockstream satelliet door de ruimte naar de volgende deelnemer gestuurd! 

De fakkel werd een symbool van vrede

Op 3 Maart werd de fakkel naar Iran gestuurd, een land waar via reguliere betaalmethoden geen transacties naar gemaakt kunnen worden omdat de inwoners van het land slachtoffer zijn van internationale sancties. Dit toonde weer eens aan dat Bitcoin resistent is tegen censuur en dat niemand in staat is een betaling te stoppen. 

lightning fakkel naar Iran
ln trustchain naar Iran

Er werd nog een schepje bovenop gedaan: De fakkel werd vervolgens van Iran naar Israel gestuurd om duidelijk te maken dat overheden in oorlog met elkaar kunnen zijn, maar dat de meeste mensen vrede willen en in staat willen zijn (financieel) met elkaar te kunnen communiceren en dat nu dus ook kunnen.

De fakkel drager uit Israel stuurde zelfs een verzoek om de fakkel naar een Palestijnse bitcoiner te sturen, maar hier is tot op heden helaas nog niet op gereageerd. 

Lightning fakkel naar Israel
lightning netwerk nieuws
Stuur ons een fooi over het Lightning Netwerk!


4.7/5 - (35 stemmen)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Koop Nu De Beste Nederlandstalige Bitcoin Boeken Met Lightning En Krijg 25% Black Friday Korting En Nog Eens 10% Korting Erbovenop Omdat Je Met Bitcoin Betaald!

Tot en met 28 November krijg je voor Black Friday 25% korting op de beste Nederlandstalige Bitcoin boeken. Als je met Bitcoin of Lightning betaald krijg je er nog eens 10% korting bovenop!