Menu Sluiten

Lightning Apps Deel 1 – Ontvang een fooi over het Lightning Netwerk met tippin.me

fooi met lightning

tippin.me is een interessante Lightning app. Wanneer je een account aanmaakt kan je fooien ontvangen over het Lightning Netwerk. Je account zal aan je Twitter account verbonden worden. Je moet dus al een Twitter account hebben of er een aanmaken. 

Wanneer je een tippin.me account hebt kan je fooien ontvangen op Twitter. Ook kan je fooien ontvangen op je web pagina door een speciale knop in de pagina te plakken. Onder aan dit artikel zullen we een voorbeeld laten zien. Fooien zijn uiteraard welkom! Dit is gelijk een leuke manier om een nieuwe Lightning wallet te testen. 

tippin.me bestaat pas drie maanden, maar is inmiddels razend populair aan het worden. Er zijn in deze korte tijd al meer dan 14.000 accounts aangemaakt en het lijkt erop dat de groei zich voorlopig voort zal zetten. Geld verdienen door te Tweeten is nu dus mogelijk. Ook kunnen webmasters een extraatje verdienen, ze kunnen fooien ontvangen voor goede content. 

*In deze korte video geven wij ons zelf 1000 Sat oftewel 4 cent fooi met de Eclair wallet. We hadden zo weinig als 1 Sat kunnen verzenden. Dit is 0.004 cent!

Tippin.me en Twitter

tippin.me fooi
Nadat je op deze knop hebt gedrukt ben je na één klik en een paar seconde klaar!

tippin.me zal het waarschijnlijk vooral in Twitter goed doen. Een account is gekoppeld aan je Twitter handle en velen hebben al een link om fooien te ontvangen in hun profiel staan. Bovendien is Jack Dorsey, de CEO van Twitter, zeer goed te spreken over deze applicatie. Hij heeft aangegeven een Lightning integratie in Twitter zeer interessant te vinden.

Daar komt nog eens bij dat hij investeerder is in Lightning Labs, het bedrijf achter één van de drie Lightning implementaties. Ook heeft hij een eigen Lightning node en heeft hij de Lightning Fakkel in handen gehad. Jack is duidelijk een fan van Lightning. Een verdere uitbreiding van de LN tipping functie in Twitter zal van hem dus waarschijnlijk veel steun krijgen.

De tippin.me extension for Chroom and Firefox

Er is zelf al een hele leuke extension beschikbaar voor Chroom en Firefox. Wanneer je deze download zie je automatisch een Lightning knop onder elke tweet. Deze knop staat naast de antwoord, like en retweet knop. Hiermee kan je een fooi geven via tippin.me. 

Wanneer iemand nog geen account heeft kan je toch op de knop drukken. Hierdoor zal een tweet aan worden gemaakt waarin je verteld dat je voornemens was een fooi te geven. Dit zal deze persoon waarschijnlijk verleiden een account aan te maken. Hierdoor zou de adoptie wel eens flink aangejaagd kunnen worden!

tippin.me chroom extension
Met de extension ziet het er onder elke tweet zo uit.

Een knop voor het ontvangen van fooien op je blog of website

In je account kan je de code voor een knop vinden waarmee je fooien kan ontvangen. Deze code kan je kopiëren en in jouw website of blog plakken. Wij hebben dit voor elke pagina in onze kennisbank gedaan. 

Wanneer bezoekers de informatie nuttig vinden kunnen ze een kleine fooi sturen als bedankje. Sommige onderwerpen zijn voor bloggers via advertenties zeer moeilijk te monetizen. Via fooien kunnen ze nu toch wat verdienen. Toch is het voor elke blogger of webmaster interessant, het kan een leuk extraatje opleveren.

knop om fooi te ontvangen
Wanneer je de code op jouw website plaatst kan je fooien over het Lightning Netwerk ontvangen

Tippin.me is super gebruiksvriendelijk

Een account aanmaken bij tippin.me is zo gebeurd wanneer je al een Twitter account hebt. Druk op de knop ‘join now’ en dan op ‘authorise with Twitter’ en je account wordt in een paar seconden aangemaakt. Ook het sturen van een fooi is simpel en snel. Druk op de knop, scan vervolgens de QR code en vul het bedrag in. Klik dan op bevestigen. 

In een paar seconden zal de fooi verstuurd worden. Deze app is super snel en gebruiksvriendelijk. Dit zal de adoptie zeker ten goede komen!

Tippin.me is een custodial wallet

Het enige nadeel is dat tippin.me een custodial wallet is. De Satoshi’s die je in jouw account ontvangt worden dus beheerd door iemand anders. Uiteraard gaat het maar om kleine bedragen, maar het gaat in tegen het principe van sommige bitcoiners.

Wanneer dit voor jouw een probleem is heb ik goed nieuws: De programmeurs van BTCPayserver zijn namelijk bezig met het bouwen van een gedecentraliseerde tipping app. Binnenkort zal je dus ook fooien kunnen ontvangen via jouw eigen Lightning node terwijl de ‘User Interface’ zo goed als hetzelfde zal zijn als bij tippin.me.

tippin.me is in beta
Tippin.me is nog wel in Beta dus wees voorzichtig!

Conclusie:

Tippin.me is onze favoriete Lightning app. Het maakt het potentieel van mini en micro transacties goed zichtbaar met een applicatie die voor velen echt nuttig kan zijn. Bovendien is de app super gebruiksvriendelijk en in no-time klaar voor gebruik.

Ik zou elke Twitter gebruiker, webmaster en blogger willen adviseren deze applicatie te gaan gebruiken om meer uit hun content te halen. Het ontvangen van een fooi geeft nou eenmaal meer voldoening dan een simpele like!

lightning netwerk nieuws
Stuur ons een fooi over het Lightning Netwerk!
4.6/5 - (32 stemmen)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Koop Nu De Beste Nederlandstalige Bitcoin Boeken Met Lightning En Krijg 25% Black Friday Korting En Nog Eens 10% Korting Erbovenop Omdat Je Met Bitcoin Betaald!

Tot en met 28 November krijg je voor Black Friday 25% korting op de beste Nederlandstalige Bitcoin boeken. Als je met Bitcoin of Lightning betaald krijg je er nog eens 10% korting bovenop!